Korianteri on erittäin monipuolinen mausteyrtti. Korianterin tuoksu on voimakas ja maku hieman makea. Korianterilla on lihan säilymistä parantava vaikutus. Korianteri on etelä-amerikkalaisen ja itämaisen ruoan yksi perusmausteista.
Käytettävät osat: Lehdet ja siemenet(hedelmät)
Ruoanlaitossa: Varsinkin liha-, broileri-, kala- ja kasvisruokien maustamiseen. Myös salaatteihin ja jälkiruokiin. Tuoreen korianterin aromit säilyvät parhaiten lisättäessä yrtti ruokaan vasta kypsennyksen jälkeen.
Terveysvaikutukset: Tervehdyttää ruoansulatusjärjestelmää, helpottaa vatsakipuja ja vähentää ilmavaivoja. Parantaa ruokahalua.
Säilytys: Säilyttäminen huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Pakastaminen tuoreeltaan.
Kasvatus: Korianteri on yksivuotinen yrtti. Korianteri sopii helppoutensa vuoksi hyvin sisätiloissa viljeltäväksi. Tuoreen korianterin ominaistuoksun on kuvailtu muistuttavan luteen hajua, joten kaikki eivät sitä kotioloissa halua viljeltävän. Satoa korjataan lehtiä leikkaamalla. Jätä aina osa lehdistä yrttiin kasvun jatkumiseksi.
No Comment! Be the first one.